Synes du det er spennende å jobbe med bedrifter innenfor yrket du skal utdanne deg i? Kanskje du har lyst å få et bedre innblikk i hvordan å arrangere bedriftspresentasjoner og jobbe på kryss og tvers av linjer og store selskap? Da kan denne stillingen være et godt tilbud. Som bedriftsansvarlig har du et toårig verv som ikke bare er spennende, men også veldig lærerikt! Årets bedriftsansvarlige er:

 

Erling Vånge og Johanne Brekke

 

Hvordan er det å jobbe med bedriftspresentasjoner, og hvordan går dere frem for å organisere dem?

Det er kjempespennende å jobbe med bedriftspresentasjoner! Det første vi gjør før en sesong, er å kartlegge aktuelle bedrifter vi kan kontakte, og så fordeler vi de mellom oss. Vi ringer først til bedriften for å presentere oss, og så sender vi mail med mer informasjon om Tim&Shænko, byggstudiet og studentene. Drømmen er at bedriftene skal svare på denne mailen, men som oftest må vi purre litt før vi får et svar. Når vi har booket en bedrift, så gjenstår bare planleggingen av det praktiske rundt presentasjonen og den faktiske gjennomføringen.

 

Hva er det mest spennende ved å ha dette vervet?

Det mest spennende med å ha vervet er muligheten til å knytte kontakter i næringslivet. Gjennom det siste året har vi, i tillegg til å arrangere bedriftspresentasjoner, også fått delta på seminar med ulike bransjeaktører.

 

Hvilke erfaringer tror dere at dere sitter igjen med etter endt verv?

Vi får litt de samme erfaringene som de arrangementsansvarlige – vi arrangerer jo bedriftspresentasjoner for store deler av byggstudentene, og det er viktig å legge til rette for at alt går på skinner, både før og under presentasjonene. I tillegg får vi erfaring med forhandlinger og avtaler med bedrifter, som er svært relevant for arbeidslivet.